Hestravikens restaurang

Välkommen till Restaurang Hestraviken, belägen i västra Småland vid Isaberg. Här erbjuder vi en kulinarisk upplevelse med fokus på lokalproducerade råvaror och säsongsbetonade menyer. Vår restaurang är den perfekta platsen för alla tillfällen, från romantiska middagar till familjesammankomster och företagsevenemang.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens rätt v. 51 samt Helglunch

Måndag

Järpar med äpple- och bacongarnityr, skogssvampsås, örtrostad potatis, rårörda lingon

Tisdag

Biff Stroganoff med champinjoner och Dijonsenap, örtbuljongkokt ris, saltgurka, crème fraiche

Onsdag

Dansk fläskstek, rödkål, äpple och rödlök, gräddsky, kokt potatis, svatvinbärsgelé

 Torsdag

Rökig barbequekarré, timjanbakade lökar, rostad bak- och sötpotatis, tsatsiki

Fredag

Brässerad kycklingfilé i citron- och timjansky, garnityr med vaxbönor, morötter och selleri samt potatisgratäng och svartvinbärsgelé

Veckans vegetariska på buffé

Zucchini- och fetaostbiffar, rostad klyftpotatis slungad med spenatpesto, het tomatsås och saltrostade solrosfrön

Pris: 145 kr

Pris med lunchkupong 125 kr

 

Veckans fisk – serverad på tallrik

Havets Wallenbergare på varmrökt lax, bakade morötter, gröna ärtor, potatispuré, blåmusselskum och citron

Pris: 155 kr

Pris med lunchkupong 135 kr

Inklusive salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

LÖRDAGSBUFFÉ kl 12.30-14.00

Schweizerschnitzel (ost- och skinkfylld) rostad klyftpotatis, rödvinssky, citron och ärtor

Inklusive salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och liten dessert

Pris: 185 kr

Klicka här och Boka Helgbuffé Online >>

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

GRILLAD ROTSELLERI

ingefärs- och misoskum. räkor, små krutonger, äpple och persiljeolja

175:-

                               

STÖRRE

HALSTRAD ÖRING FRÅN SIRDALEN I NORGE              

risotto med Västerbottenost och äpple, citronbakad svartrot, sotad purjolök, kräftstjärtar, Sandefjordskum, rostad grönkål

 355:-

 

 GRILLAD ENTRECOTE FRÅN  FINLAND

potatis- och rotfruktsterinne med lagrad Svecia, rostad hokkaidopumpa, sotad silverlök, sparrisbroccoli, brynt smörbearnaise, rostade pinjenötter

 365:-

SMÖRSTEKT KRAVMÄRKT BLOMKÅL                                                    

höstsallad med savojkål, äpple, linser, smörbönor och grillad salladslök, citronvelouté samt saltrostade hasselnötter

265:-

CLUB SANDWICH                                                                              

på rostat Levainbröd, örtmarinerad kycklingfilé från Halland, bacon, tomat, avokado, rödlök, curry- och äppelkräm samt örtrostad potatis

 225:-

IRMAS KLASSISKA KÖTTBULLAR                                                          

med äpple och dijonsenap, potatispuré, gräddsås, rårörda lingon, persiljeinlagd gurka

 235:-

OST- OCH CHARKTALLRIK

3 sorters ostar, 3 olika chark, oliver, marmelad, hembakt bröd

190 kr

 

DESSERT

MJUK PEPPARKAKA                                                                     

vaniljglass, äppelcreme, lingonkolasås, rostade hasselnötter

150:-

ATT BÖRJA MED

KALLRÖKT LAX

blomkålscreme, saffransbrässerad purjolök, sotad broccoli, havremüsli

175:-

                                

STÖRRE

VIN- OCH SMÖRBAKAD HÄLLEFLUNDRA FRÅN NORGE         

potatis- och jordärtkockspuré, saltbakade betor, friterad brysselkål, havtornsbeurre blanc, dill, jordärtkockschips

 355:-

 KRYDDSTEKT DOVHJORTSYTTERFILÉ

sötpotatisstomp med pumpa- och chili, , rostad spetskålskräm, bakad steklök, granatäpple, rosmarinsky, brysselkålsblad

 365:-

SMÖRSTEKT KRAVMÄRKT BLOMKÅL                                                    

höstsallad med savojkål, äpple, linser, smörbönor och grillad salladslök, citronvelouté samt saltrostade hasselnötter

265:-

CLUB SANDWICH                                                                              

på rostat Levainbröd, örtmarinerad kycklingfilé från Halland, bacon, tomat, avokado, rödlök, curry- och äppelkräm samt örtrostad potatis

 225:-

IRMAS KLASSISKA KÖTTBULLAR                                                          

med äpple och dijonsenap, potatispuré, gräddsås, rårörda lingon, persiljeinlagd gurka

 235:-

OST- OCH CHARKTALLRIK

3 sorters ostar, 3 olika chark, oliver, marmelad, hembakt bröd

190 kr

 

DESSERT

APELSINSALLAD                                                         

mjölkchokladmousse, minibrownies, hallonsorbet, lakritsmaränger

150:-

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Med reservation för ändringar.

Söndagsbrunch

Start 5 januari kl. 12,00-14,00

Vi serverar även brunch på trettondagen den 6 juni vid samma tid.

 

Rostad kålcaesarsallad, krutonger, parmesanost

Sotad broccolisallad, asiatisk majonnäs, ingefärspicklade morötter, jordnötter

Vitlökssomunbröd, tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Sötpotatishummus, fröknäcke o grönsaksstavar

Två sorters ostar, kex o marmelad

 

Bakat ägg i tomatragu toppad med smulad fetaost.

Beef chili taco – Långkokt högrevschili med bönor, lök och paprika serveras med tortilliabröd, limesyrad rödlök, rostad majs,  samt guacamole.

Katsu Sando – Japansk macka med panerad schnitzel, råhyvlad spetskål, tonkatsusås samt kewpie majo.

Cheddarbakad sötpotatis med rökt paprika toppad med rucola och saltrostade pumpafrön

 

Ris i Frutti med toppingar / rostade nötter/ äppelkompott/ hallon

Brownie med vispad hallonpanacotta

Fruktsallad

Semmelkladdkaka, grädde

Macarons

Cornflakeskakor

Pris 345 kr p.p

Barn till och med 5 år, 80 kr

Barn 6-12 år 170 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Brunch på trettondagen

kl. 12,00-14.00

 

Rostad kålcaesarsallad, krutonger, parmesanost

Sotad broccolisallad, asiatisk majonnäs, ingefärspicklade morötter, jordnötter

Vitlökssomunbröd, tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Sötpotatishummus, fröknäcke o grönsaksstavar

Två sorters ostar, kex o marmelad

Bakat ägg i tomatragu toppad med smulad fetaost.

Beef chili taco – Långkokt högrevschili med bönor, lök och paprika serveras med tortilliabröd, limesyrad rödlök, rostad majs,  samt guacamole.

Katsu Sando – Japansk macka med panerad schnitzel, råhyvlad spetskål, tonkatsusås samt kewpie majo.

Cheddarbakad sötpotatis med rökt paprika toppad med rucola och saltrostade pumpafrön

Ris i Frutti med toppingar / rostade nötter/ äppelkompott/ hallon

Brownie med vispad hallonpanacotta

Fruktsallad

Semmelkladdkaka, grädde

Macarons

Cornflakeskakor

 

Pris 345 kr p.p

Barn till och med 5 år, 80 kr

Barn 6-12 år 170 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Helglunchbuffé kl. 12,30-14,00

Pris 185 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

Helgbuffen består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

Måndag till fredag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17,00-21,00

Söndag

kl. 13,00-15,00

Vi stänger den 22 december på eftermiddagen och öppnar åter den 3 januari på eftermiddagen.

Trettondagsafton 5 januari och

Trettondagen den 6 januari har vi öppet kl. 13-21,00.

 

Vi vill att alla våra gäster ska kunna njuta av en högkvalitativ matupplevelse, oavsett om man behöver specialkost eller inte. Vårt mål är att undvika att någon far illa av maten vi serverar.

Vad räknas som specialkost?
All mat som är anpassad eller ändrad från den ordinarie menyn räknas som specialkost.

Vi är flexibla och säger ja till de flesta önskemål. Dock kan vissa specialkostalternativ utöver vår grundnivå medföra en extra kostnad.

 

Specialkost som ingår i grundnivån:

100% växtbaserat/veganskt

Lakto-ovo-vegetariskt

Medicinsk specialkost (allergier som gluten, mjölkprotein m.m.)

Kulturell specialkost (t.ex. inget fläskkött)

Gravidkost

 

De 14 EU-allergenerna:

Gluten

Kräftdjur

Ägg

Fisk

Mjölk

Jordnötter

Nötter (mandel, pistage, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, makadamia)

Selleri

Senap

Sesam

Lupin

Soja

Blötdjur (t.ex. snäckor, musslor, bläckfisk)

Svaveldioxid och sulfiter

 

Specialkost som innebär en extra avgift.

Allergier utöver de 14 EU-allergenerna

Personliga dieter eller livsstilsval (t.ex. LCHF, GI, Keto, Paleo)

Komplicerade allergier som multiallergi eller lökallergi

 

Viktigt att veta:
Vi är inte ett allergenfritt kök, vilket innebär att spår av allergener som gluten och nötter kan förekomma. Vi kan inte tillgodose behov av specialkost för luftburna allergier.

För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.

Interiör av Restaurang Hestraviken, mysig och elegant atmosfär.
Vin och mat serverade på ett vackert dukat bord på Restaurang Hestraviken.
Par som njuter av en middag på Restaurang Hestraviken

Ett tips är att kombinera restaurangbesöket med avkoppling i magiska Riverside Spa.  Ett annat förslag är att även övernatta hos oss och boka något av vår trevliga paketerbjudanden

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Boka bord på Restaurang Hestraviken vid Isaberg i Småland

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Ett urval av enkla recept från Restaurang Hestraviken
Välkommen in i vår Restaurang Hestraviken med anor från början av 1900-talet
Riklig frukostbuffé med hembakat bröd på Restaurang Hestraviken

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss