Hestravikens restaurang

Välkommen till Restaurang Hestraviken, belägen i västra Småland vid Isaberg. Här erbjuder vi en kulinarisk upplevelse med fokus på lokalproducerade råvaror och säsongsbetonade menyer. Vår restaurang är den perfekta platsen för alla tillfällen, från romantiska middagar till familjesammankomster och företagsevenemang.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens v 13

Måndag

Högrevsgryta gjord på rödvin, rotfrukter, pumpa, svamp och timjan serveras med potatis och rotselleripuré

     Tisdag 

Kålpudding med spetskålgarnityr, dillslungad kokt potatis, gräddsås samt rårörda lingon

Onsdag

Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Alt.

Pytt Bellman med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag

Kalvpannbiffar med parmesan, vitlök och persilja, sauterade bönor, örtrostad potatis samt krämig paprikasås

Fredag

Äpple, purjolök och – bacon kycklingroulader, dijonsenapssås, potatispuré samt svartvinbärsgelé

 

Veckans vegetariska på buffé

Pankopanerad halloumi toppad med sauterad kål med lök och äpple, örtrostad sötpotatis och pumpa samt chiliaioli

Pris: 145 kr

Pris med lunchkupong 130 kr

 

 Veckans fisk – serverad på tallrik

Örtbakad spättaroulad, rostad potatis och fänkål, blomkål och persiljerot, grillad citronmajonnäs samt räkor och plockad dill

 

Pris: 155 kr

 

LÖRDAGSLUNCH

Lördag kl. 12:30-14:00

Slottsstek toppad med citronbakade morötter och purjolök, dillslungad kokt potatis, skysås, pressgurka samt svartvinbärsgelé

Pris: 210 kr

 

Vegetariskt alternativ

Pankopanerad halloumi toppad med sauterad kål med lök och äpple, örtrostad sötpotatis och pumpa samt chiliaioli

 

Inklusive stor salladsbuffé, hembakt bröd, kolsyrat vatten, kaffe

Klicka här och Boka Helgbuffé Online >>

Bordsbokning; 0370-336801

Med reservation för ändringar.

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Med reservation för ändringar.

 A LA CARTE

 

ATT BÖRJA MED 

LÖJROM                                                                                                                

friterad potatisgnocchi, citron- och brynt smörcrème, krispig schalottenlök, dill, gräslök

175:-

 

BURRATA                                                                                                              

bakade små tomater, parmskinka krisp, grillat ört- och citronbröd

135:-

                                           

BAKAD BLOMKÅL                                                                                                    

räkor, Sandefjordsås med forellrom och gräslök, levainkrutonger, syrad gurka och dill

155:-

 

STÖRRE 

HALSTRAD SEJRYGG FRÅN NORGE                                                                                 

potatiskompott med yoghurt, kapris, äpple och dill, 63-graders bakat ägg, rostade morötter, brynt smör och äppelchips

345:-

 

CANETTE ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE                                   

svamprisotto med lagrad Prästost, gräddkokt savojkål, glaserad silverlök, apelsin- och cognacsås, friterad ostronskivling

345:-

 

GRILLAD SPETSKÅL                                                                                            

med misosmör, svamp, jordärtsckocka, krasseemulsiuon, friterad kapris, rostade hasselnötter

255:-

 

SÖTT & OST

PAVLOVA                                                                           

citrussallad, hallonsorbet, vispad vaniljgräddcreme, kola, saltrostade hasselnötter

150:-

 

LAKRITS CREME BRULEE                                                                                              

hallonkompott, vaniljglass

135:-                   

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

  

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Med reservation för ändringar.

 ATT BÖRJA MED 

LÖJROM                                                                                                               

friterad potatisgnocchi, citron- och brynt smör creme, krispig schalottenlök, dill, gräslök

175:-

 

BURRATA                                                                                                             

bakade små tomater, parmaskinka krisp, ört- och citronbröd

135:-                                        

 

BAKAD LAX FRÅN NORGE

med teriyaki, salsa på mango, salladslök, grön chili och gurka, ponzu emulsion, friterad lök, sesamfrön och asiatisk krasse

155:-

 

STÖRRE 

DILLBAKAD KOLJA FRÅN SVERIGE                                                

potatiskroketter smaksatt med Västerbottenost, blomkålscreme, bakad jordärtskocka, smörsås med forellrom och gräslök, picklad gurka

355:-

HELSTEKT OXFILÈ FRÅN FINLAND                                    

friterad potatiskaka, sotad rödlök, ädelostbakad pumpa, picklad majrova, timjansky, karamelliserade valnötter

365:-

GRILLAD SPETSKÅL                                                                                              

med misosmör, svamp, jordärtskocka, krasse emulsion, friterad kapris, rostade hasselnötter

255:-

 

SÖTT & OST

CHOKLADFUDGEKAKA

päron- och vaniljmousse, svartvinbärspäron, curd, knäckflarn

150:-

 

LAKRITSCREMEBRULEE                                                                                            

hallonkompott, vaniljglass 125:-                                                            

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Med reservation för ändringar.

Från kl. 17 måndag till lördag

PEPPARSTEK 180 gr LÖVBIFF                                                 

friterad potatis, ragu på champinjoner, steklök och rökt sidfläsk, vispat örtsmör, rödvinssås, friterade lökringar

245:-

PINSA BIANCO MED VARMRÖKT LAX FRÅN VÄGGA RÖKERI                                

Västerbottenost, fänkål, salladslök, pepparrot, grillad citron, spenat, saltrostade pinjenötter

245:-                                       

OST- OCH CHARKTALLRIK                                                                           

2 sorters ostar, 3 olika chark, oliver, marmelad, hembakat bröd

205:-

Söndagsbrunch

Start 5 januari kl. 12,00-14,00

 

Rostad kålcaesarsallad, krutonger, parmesanost

Sotad broccolisallad, asiatisk majonnäs, ingefärspicklade morötter, jordnötter

Vitlökssomunbröd, tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Sötpotatishummus, fröknäcke o grönsaksstavar

Två sorters ostar, kex o marmelad

 

Bakat ägg i tomatragu toppad med smulad fetaost.

Beef chili taco – Långkokt högrevschili med bönor, lök och paprika serveras med tortilliabröd, limesyrad rödlök, rostad majs,  samt guacamole.

Katsu Sando – Japansk macka med panerad schnitzel, råhyvlad spetskål, tonkatsusås samt kewpie majo.

Cheddarbakad sötpotatis med rökt paprika toppad med rucola och saltrostade pumpafrön

 

Ris i Frutti med toppingar / rostade nötter/ äppelkompott/ hallon

Brownie med vispad hallonpanacotta

Fruktsallad

Semmelkladdkaka, grädde

Macarons

Cornflakeskakor

Pris 345 kr p.p

Barn till och med 5 år, 80 kr

Barn 6-12 år 170 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Helglunchbuffé kl. 12,30-14,00  till och med 5 mars

Pris 210 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

LÖRDAGSLUNCHEN består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

Måndag till fredag

kl. 12-14, 17-21

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17-21

Söndag

kl. 12-14

Söndag den 9 och 16 februari

kl. 12-14, 17-21

PÅSKLUNCH

som vi dukar upp långfredag, påskafton, påskdagen och annandagen kl. 13-15

Förrättsbuffé :

Smör, bröd och ost

Löksill

Krämig dill- och ramslöksill

”Sillpotatis”

Ägghalvor

Ingefärsgravad lax, asiatisk majonnäs, gurka o mango salsa

Ceasarsallad med spenat, krutonger och parmesanost

 

Serverad varmrätt:

Öringfile från Norge, halstrad, potatisecressé, citron bakad vit sparris, champagneskum, friterade betor

alt.

Kycklingroulad från Knäred, örtfylld, risotto med tomatkompott o parmesan, grillad buntlök, salvia sky, rostade pinjenötter

 

Dessert på buffé:

Rabarbertartelett, vaniljmascarponecreme, mjuk maräng, jordgubbe

Påskgodis

 

495:-

Barn 30 kr x barnets ålder till och med 12 år.

Vi vill att alla våra gäster ska kunna njuta av en högkvalitativ matupplevelse, oavsett om man behöver specialkost eller inte. Vårt mål är att undvika att någon far illa av maten vi serverar.

Vad räknas som specialkost?
All mat som är anpassad eller ändrad från den ordinarie menyn räknas som specialkost.

Vi är flexibla och säger ja till de flesta önskemål. Dock kan vissa specialkostalternativ utöver vår grundnivå medföra en extra kostnad.

 

Specialkost som ingår i grundnivån:

100% växtbaserat/veganskt

Lakto-ovo-vegetariskt

Medicinsk specialkost (allergier som gluten, mjölkprotein m.m.)

Kulturell specialkost (t.ex. inget fläskkött)

Gravidkost

 

De 14 EU-allergenerna:

Gluten

Kräftdjur

Ägg

Fisk

Mjölk

Jordnötter

Nötter (mandel, pistage, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, makadamia)

Selleri

Senap

Sesam

Lupin

Soja

Blötdjur (t.ex. snäckor, musslor, bläckfisk)

Svaveldioxid och sulfiter

 

Specialkost som innebär en extra avgift.

Allergier utöver de 14 EU-allergenerna

Personliga dieter eller livsstilsval (t.ex. LCHF, GI, Keto, Paleo)

Komplicerade allergier som multiallergi eller lökallergi

 

Viktigt att veta:
Vi är inte ett allergenfritt kök, vilket innebär att spår av allergener som gluten och nötter kan förekomma. Vi kan inte tillgodose behov av specialkost för luftburna allergier.

För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.

Mors dag

25 maj 2025 kl. 12-15

Förrätt:

Sallad på räkor, honungsmelon o fetaost, rödlökscrudité, lime- o basilikamajonnäs, brödchips

Varmrätt:

Halstrad rödingfilé från Norge, skaldjurscasserole med färskpotatis, primörer och kräftstjärtar, rökt dillemulsion, västerbottenost, sotad citron samt surdegskrutonger.

alt.

Svensk kryddbakad kalvrygg, risotto med mascarpone, grillad buntlök, syltade tomater, timjansky samt krispig persiljerot.

Dessert:

Jordgubbsmoussétårta på mandel- och citronbotten, jordgubbsalsa,rostad vitchoklad

Grön rätt att välja till:

Sotad purjolök med ramslökspesto, potatis- och grönärtspuré, grillad citronemulsion, friterade gulärtor samt västerbottenost.

Förrätt och varmrätt eller varmrätt och dessert

420:-

Förrätt, varmrätt och dessert

510:-

Bordsbokning: info@hestraviken.se eller telefon 0370-336801.

Interiör av Restaurang Hestraviken, mysig och elegant atmosfär.
Vin och mat serverade på ett vackert dukat bord på Restaurang Hestraviken.
Par som njuter av en middag på Restaurang Hestraviken

Ett tips är att kombinera restaurangbesöket med avkoppling i magiska Riverside Spa.  Ett annat förslag är att även övernatta hos oss och boka något av vår trevliga paketerbjudanden

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Boka bord på Restaurang Hestraviken vid Isaberg i Småland

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Ett urval av enkla recept från Restaurang Hestraviken
Välkommen in i vår Restaurang Hestraviken med anor från början av 1900-talet
Riklig frukostbuffé med hembakat bröd på Restaurang Hestraviken

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss