Vi vill att alla våra gäster ska kunna njuta av en högkvalitativ matupplevelse, oavsett om man behöver specialkost eller inte. Vårt mål är att undvika att någon far illa av maten vi serverar. För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.
Vad räknas som specialkost?
All mat som är anpassad eller ändrad från den ordinarie menyn räknas som specialkost.
Vi är flexibla och säger ja till de flesta önskemål. Dock kan vissa specialkostalternativ utöver vår grundnivå medföra en extra kostnad.
Specialkost som ingår i grundnivån:
- 100% växtbaserat/veganskt
- Lakto-ovo-vegetariskt
- Medicinsk specialkost (allergier som gluten, mjölkprotein m.m.)
- Kulturell specialkost (t.ex. inget fläskkött)
- Gravidkost
De 14 EU-allergenerna:
- Gluten
- Kräftdjur
- Ägg
- Fisk
- Mjölk
- Jordnötter
- Nötter (mandel, pistage, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, makadamia)
- Selleri
- Senap
- Sesam
- Lupin
- Soja
- Blötdjur (t.ex. snäckor, musslor, bläckfisk)
- Svaveldioxid och sulfiter
Specialkost som innebär en extra avgift.
Allergier utöver de 14 EU-allergenerna
Personliga dieter eller livsstilsval (t.ex. LCHF, GI, Keto, Paleo)
Komplicerade allergier som multiallergi eller lökallergi
Viktigt att veta:
Vi är inte ett allergenfritt kök, vilket innebär att spår av allergener som gluten och nötter kan förekomma. Vi kan inte tillgodose behov av specialkost för luftburna allergier.
För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.